Home      Behandelingen      Zwangerschapstherapie
vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv
vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

Zwangerschapstherapie

 
De fysiotherapeut als docent zwangerschapsbegeleiding. De zwangerschapsbegeleiding in Nederland (zwangerschapsgym en nagym) staat meestal onder leiding van een daartoe specifiek opgeleide fysiotherapeut.

Deze fysiotherapeuten hebben allen een uitgebreide nascholing op het gebied van de pre- en postpartum gezondheidszorg genoten. Vaak is deze kennis gekoppeld aan een grote expertise op het gebied van de bekken- en bekkenbodemproblematiek. Daardoor zijn deze fysiotherapeuten in staat om op een professionele wijze de zwangere vrouw (en haar partner), individueel of in groepen, te begeleiden gedurende de periode rondom zwangerschap en bevalling.

Tijdens de cursussen wordt relevante informatie verstrekt door de docent en wordt er, individueel begeleid, geoefend door de zwangeren. Hierbij komen specifieke oefeningen aan bod gericht op zwangerschap en bevalling. Er wordt gewerkt aan behoud en mogelijk verbetering van uithoudingsvermogen, kracht en coördinatie. Ook het voorkomen van klachten en het bevorderen van een optimaal herstel na de bevalling zijn belangrijke aspecten. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan houdingscorrectie en bewegingsadviezen.

Is er sprake van begeleiding door de fysiotherapeut op verwijzing van een arts dan is er merendeels sprake van volledige vergoeding door de zorgverzekeraar. Sommige verzekeringsinstanties zijn momenteel ook bereid zonder verwijzing toch, deels, de kosten van bepaalde cursussen te vergoeden. Voor exacte gegevens kunt U de polisvoorwaarden nalezen of contact opnemen met de betreffende zorgverzekeraar.

Meer informatie over begeleiding rondom zwangerschap en bevalling is te verkrijgen via de plaatselijke verloskundigen of thuiszorgorganisatie.      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Webdesign by Glamfemme Design